Компании използват (ИИ) за наблюдение на служители, работещи от дома,

...
Компании използват (ИИ) за наблюдение на служители, работещи от дома,
Коментари Харесай

Шпионажът обсебва света: Компании следят с ИИ служители, работещи от къщи

Компании употребяват (ИИ) за наблюдаване на чиновници, работещи от вкъщи, и това се е нараснало по време на, съгласно един от най-големите синдикати в Европа.

Изабел Шьоман от Европейската конфедерация на профсъюзите (ETUC) съобщи пред Евронюз, че са открити някои притеснителни практики във връзка с фирмите, следили своите чиновници.

„ Това, което виждаме, е, че някои логаритми в онлайн методите на работа, са въведени и са употребявани по-видно за следене на метода на работа на служащите “, изясни Шьоман. " Колко дълго работят; какъв брой пъти е била употребена клавиатурата, да вземем за пример, и това не е задоволително. Не можете да бъдете Голям брат във всички измерения и това е, което ние наречаме непозволено наблюдаване. "

Използването на ИИ от бизнеса се уголемява бързо, съгласно института Brookings, като наемащите системи, които употребяват логаритми, стават все по-чести.

Неотдавнашно изследване на компанията за ръководство на активи Mercer също откри, че 55% от мениджърите по човешки запаси в Съединени американски щати към този момент употребяват планирани логаритми при новите чиновници.
 Няколко аргументи да избираме работата от отдалеченост Няколко аргументи да избираме работата от отдалеченост
С експлоадирането на рецесията от ковид предходната година доста работни места трябваше да преустановят своята активност и да стартират да ор...

В тези случаи може да значи, че системите с ИИ оказват помощ за понижаване на предубежденията, които другояче биха могли да имат работодателите, само че те също могат да основат нови форми на дискриминация.

„ Всъщност тук виждаме, че няма гаранция, че методът на произвеждане на логаритми би предотвратил сходна дискриминация на работното място, нито да вземем за пример когато тези логаритми се употребяват за оценка на представянето на служащите “, сподели Шьоман.

Увеличението на необятно публикуваното потребление на ИИ при служащите обаче провокира безпокойствие измежду някои законодатели на Европейски Съюз, които считат, че някои от неговите приложения към този момент са отишли прекомерно надалеч.

" Трябва да подобрим публичната сигурност. Това не може да се случва и в никакъв случай няма да позволим това да стане за сметка на правата на индивида ", сподели българският евродепутат Петър Витанов пред Евронюз. „ И по тази причина би трябвало да намерим тъничък баланс сред запазването на отбраната на данните, запазването на правото на персонален живот, правото на независимост на изложение от една страна и по-добра сигурност. Червената линия е някъде по средата и би трябвало да я намерим и да я сложим на вярното място “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР