Компактните SUV автомобили са едни от най-практичните и ефективни автомобили

...
Компактните SUV автомобили са едни от най-практичните и ефективни автомобили
Коментари Харесай

8 компактни SUV-та, които по-добре да гледате само на картинка

Компактните SUV коли са едни от най-практичните и ефикасни коли за всекидневието, само че някои от тях са цялостни с проблеми. За този материал работливи автомобилни публицисти са употребили данни от платформи като Car Complaints и Consumer Reports.

Те употребяват потребителски данни и някой някъде може да рапортува за безпроблемен образец от листата по-долу, само че на фона на други коли от класа и годината, идващите осем са по справедливи критерии в по-висок % възможност да имат проблем.

Независимо дали са пълноразмерни, средноразмерни, компактни или кросоувър, SUV колите заливат пазара, изключително пазара на използвани коли. В наши дни е доста елементарно да се намерят евтини използвани SUV с неуместно мощни мотори, които могат да задоволят потребността на хората от изтегляне на тежки товари за фамилните почивки през уикенда. 

Но какво да вършим, в случай че фамилиите не се нуждаят от големи количества мощ в автомобила си или тегленето не е тъкмо тяхната буря, ето тук на помощ идва компактният SUV. Те оферират задоволително пространство и комфорт за едно семейство на налична цена.

Като цяло спортно-утилитарните коли са надеждни и здрави коли и има доста евтини SUV, които са здрави „ като танкове “.

Въпреки това има доста компактни SUV, които не са толкоз положителни, когато става въпрос за надеждност, и има някои по-стари модели, които хората би трябвало да бъдат внимателни при закупуването им. 

Като са употребявани данни от Car Complaints, Vehicle History и Consumer Reports дружно с информация от Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата (NHTSA), както и опита на притежателите в Kelley Blue Book и Edmunds, е формиран лист на 8 компактни SUV, които би трябвало да избягвате да купувате на вторичния пазар.

Ford Escape от 2013-a

Ако работите по метода на изключването и си търсите плътно SUV-че, Ford Escape от 2013-а е първият модел, който можете да зачеркнете от листата си с евентуални покупки. 

На страницата на Car Complaints за този модел Escape има щемпел „ БЯГАЙТЕ, КАТО ОТ ЧУМА “. От 17-те изтегляния, които има, 2 са поради пожар в мотора. Проблемите с мотора получават най-вече недоволства в Car Complaints. Те откриват също по този начин, че най-тежките проблеми на този модел Escape са изключване на мотора, щета на трансмисията и щета на сервоуправлението.

В NHTSA са подадени над 2300 недоволства за 2013 Escape, като над 1100 от тях са за мотора. Докладите на Vehicle History демонстрират, че „ няколко водачи оповестяват за трептения от трансмисията и жестоко превключване “ и означават, че „ докладванията за блокаж на трансмисията и цялостна загуба на мощ не са необичайност “.

Други проблеми включват прегряване на мотора и нежелано прекъсване. Друга причина за безпокойствие е склонността на този автомобил да “си потегля ”, когато е в режим „ Park “. Това е отстранено с евакуиране от пазара от Ford, само че към момента е тревожно. Въпреки че мнозина може да харесат Ford Escape от 2023 година, версията от 2013 година е най-добре да се заобикаля.

Honda CR-V от 2015-а

Това е един от най-популярните дребни SUV коли в Америка и доста хора биха споделили, че Honda CR-V е идеалният фамилен SUV. Това може и да е правилно за новите, само че не и за модела от 2015 година

Някои от най-често срещаните проблеми са щета на стартера, угасване на мотора при придвижване на заден ход и трептения в предницата, съгласно Vehicle History. Вибрацията е един от най-сериозните проблеми на Honda CR-V за 2015 година, както се оповестява от Car Complaints.

Вибрацията на трансмисията участва доста постоянно в опита на притежателите в Consumer Reports, както и течовете на масло и буксуването на трансмисията.

Различни притежатели в Edmunds разясняват непоносимите трептения, изключително при работа на луфт, както и това, че трансмисията се поврежда при доста дребен пробег. Не е изненадващо, че от 591 тъжби, подадени в NHTSA, 221 са за мотора и 142 за трансмисията.

Nissan Juke от 2012-а

Някои от най-надеждните японски коли, създавани в миналото, идват от Nissan. С модели като Leaf, Altima и Armada е елементарно да се разбере за какво. За страдание, Nissan е пропуснал един трик, когато става въпрос за Juke 2012.

Според Car Complaints един от най-сериозните му проблеми при пробег под 160 000 км е щета в трансмисията. Друг е моторът да не започва. По-нататък те споделят, че „ като цяло най-лошата категория проблеми са проблемите с мотора на Nissan Juke “.

Consumer Reports записва, че от 4-те изтегляния от NHTSA, 2 от тях са за датчици за налягане в горивната система, които „ може да не са били задоволително затегнати по време на производството.

В резултат на това датчикът за налягането на горивото може да се разхлаби при потреблението на автомобила и да провокира приключване на гориво “, което може да докара до пожар.

Освен това някои притежатели в Kelley Blue Book разясняват щета на трансмисията, като при един притежател това се е случило на по-малко от 100 000 км.

Друг го назовава „ лимон “, откакто има разнообразни електрически проблеми и счупени елементи единствено за 50 000 км. Поуката от тази история е да избягвате Nissan Juke 2012, в случай че желаете благонадежден дребен SUV.

Jeep Cherokee от 2014-а

Някои настояват, че Jeep Cherokee трансформира автомобилната сцена вечно, като вкарва термина „ SUV “ в всеобщия консуматор през 1974 година Cherokee е минал дълъг път от тези първи дни и като цяло е издръжливо малко монстърче.

За страдание обаче Cherokee от 2014 година е от тези моделни години, които не могат да се похвалят с надеждност. Съобщените проблеми при този модел включват неприятно качество на направата, проблематична трансмисия, течове на масло от мотора и блокиране на мотора.

Vehicle History оповестява, че този дребен SUV страда и от „ сериозен необятно публикуван проблем, при който круиз контролът не съумява да бъде анулиран “.

Има доста известия от консуматори за голям брой електрически проблеми, както и за щета на трансмисията преди 100 000 км. В Car Complaints се споделя, че 2014 година е най-лошата моделна година на Cherokee за проблеми с трансмисията и има щемпел „ Бягайте като от чума “ на страницата си.

Множество хора в Kelley Blue Book оповестяват за проблеми с трансмисията – един под 15 000 км, както и за голям брой механични проблеми, огромен разход на масло и загуба на мощ. Един от притежателите споделя, че това е „ безусловно главоболие във връзка с ремонтите и работата “.

Nissan Xterra от 2005-а

Някои от най-достъпните използвани SUV коли идват от японски автомобилни компании, само че за жалост още един дребен SUV от Nissan си проправя път в този лист. 

Този път е ред на Xterra от 2005 година Този модел страда от необятно публикуван недостатък с радиатора, при който охлаждащата течност изтича в трансмисията, което води до щета на трансмисията. Има и доста други проблеми, само че точно този „ един “ проблем кара Car Complaints да нарекат 2005 година най-лошата моделна година за Nissan Xterra.

NHTSA има над 800 недоволства за 2005 година на Xterra, като 412 от тях са за силовата уредба, 166 за охладителната система и 113 са свързани с мотора.

Много притежатели в Edmunds разясняват казуса с радиатора и трансмисията, дружно със скъпите разноски за отстраняването им и отхвърли на Nissan да окаже подпомагане по тези въпроси. Това е същински позор, тъй като знаем, че Nissan може да се оправи доста по-добре от това.

Toyota RAV4 от 2007-а

Състоянието на надеждността на Toyota е добре документирано. SUV моделът RAV4 непрестанно печели сърцата на фамилните хомо сапиенси, все пак те не са застраховани от това да имат някои неприятни моделни години, които са малцина, само че съществуват. 

В сегмента на дребните SUV модели RAV4 2007 година е година, която би трябвало да се заобикаля. Някои от най-сериозните му проблеми, маркирани от Car Complaints, са нередовност на мотора, звук при завъртане на кормилото и несъразмерен разход на масло.

При близо хиляда тъжби, подадени в NHTSA, 269 от тях са свързани с кормилното ръководство, а 194 – с мотора. 

Това е тъпо, защото RAV4 е най-вече благонадежден автомобил и е най-надеждният стилен SUV през 2023 година Така че този модел от 2007 година е леке върху репутацията на RAV4. Vehicle History го назовава „ годината с доста проблеми, която би трябвало да се заобикаля за известния SUV “.

Jeep Liberty от 2006-а

Въпреки че Jeep приключи производството на Liberty през 2012 година, към момента можете да го намерите на пазара на използвани коли (има екземпляри даже и в България), само че има някои моделни години, от които би трябвало да се пазите.

Моделната 2006 година е склонна към проблеми с мотора, в това число щета на мотора преди да „ навърши “ 100 000 км, само че най-належащият проблем е неизправността на регулаторите на прозорците, която води до това, че прозорците се спускат сами и не се връщат назад. Това е освен това от досадно, то е рисково.

В безоблачен ден свалянето на прозорците може да ви се стори прелестно прекарване, само че когато времето застудее, обстановката е друга. Но още по-тревожно е, че в случай че Liberty е на пътя със свалени прозорци, това е покана за възможни крадци.

Или в случай че шофирате по автомагистралата и прозорецът ненадейно се спусне, което води до съществено разпръскване и риск за сигурността, както отбелязва един жалбоподател в NHTSA.

Този проблем с регулатора на прозорците донесе на Liberty 2006 година най-лошата моделна година в класацията Car Complaints. Той е измежду листата с многото неща, които не ни липсват в Jeep Liberty. Според Vehicle History това е един от „ най-често срещаните проблеми, открити при Jeep Liberty 2006 “.

Volkswagen Tiguan от 2010-а

Има някои неща, които би трябвало да знаете, преди да (не) си купите Volkswagen Tiguan, изключително когато е използван. Например, Tiguan от 2010 година страда доста от повреди на мотора на към 150 000 км, както е маркирано в уеб страницата Car Complaints. Проблемите с мотора са и най-често докладваното недоволство в NHTSA за този модел Tiguan.

Други проблематични области за Tiguan 2010 включват щета на водната помпа, щета на горивната помпа и разнообразни електрически неизправности, както е маркирано от притежателите в Edmunds. 

Един притежател декларира: „ Това е най-ненадеждният автомобил, който в миналото съм имал “. По сходен метод предходни притежатели в Kelley Blue Book изпитват проблеми с водната помпа, трансмисията, механични проблеми и погрешно запалване на мотора.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР