Компактна и атрактивна, Thor 660 RGB ще допадне и на

...
Компактна и атрактивна, Thor 660 RGB ще допадне и на
Коментари Харесай

Thor 660 RGB – компактна, светеща клавиатура за игра и работа


Компактна и атрактивна, Thor 660 RGB ще допадне и на геймърите, и на експертите в придвижване (снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Наскоро Genesis разшири своите оферти за клавиатури с модела Thor 660, оборудван с кафяви превключватели Gateron. Тази универсална клавиатура е привлекателна освен за геймърите, само че и за експертите, които съчетават игри и работа, изключително „ в придвижване ”.

Компактната клавиатура Genesis Thor 660 е позната на българските консуматори (https://technews.bg/article-149038.html), само че, за разлика от алените превключватели Gateron, налични в предходната версия на Thor 660, новата се отличава с кафяви: с по-голяма мощ за активиране на клавиш – 55 g. Освен това тя може да се похвали с по-ясно изразен тон на клика – характерност, която е от голяма важност както за игри, по този начин и за писане.



Genesis Thor 660 се свързва с работните устройства чрез Bluetooth връзка, като се отличава с многозадачност: разрешава безпроблемна връзка с до три устройства. Това могат да са, да вземем за пример, компютър, преносим компютър и смарт телефон. Устроена е по този начин, че да разрешава бързи преходи сред обвързваните устройства.

Със своя стилен дизайн, Genesis Thor 660 се обрисува като отличен избор за тези, които търсят унифицирано решение за работа и развлечение в изискванията на подвижност.

Работейки безжично, захранвана от своята 3000 mAh батерия, клавиатурата може да издържи до седмица и разрешава да избегнем претрупването на работното пространство с кабели.

Визуалната хармония на клавиатурата е подчертана от RGB осветяване, употребяващо PRISMO резултата. Налична е в бял и черен цвят (в актуалното ревю е черна), като и в двата сюжета е удивително красива с включено осветяване.

Многофункционална USB-C връзка

Тази Thor 660 идва с USB-A към USB-C кабел. Той може да се употребява както за зареждане, по този начин и за преобразяване на клавиатурата в „ жична ”. Това е двойно улеснение за всички, които желаят да устроят своето игрално или работно място в случайна локация, та даже и посред кафене или споделен офис за взаимна работа.

Така или другояче си заслужава да благодарим на Genesis за навременното отдръпване от конектори вид micro-USB и другите сходни.

Времето за зареждане трае към 45 минути за изцяло заредена батерия „ от нулата ”.

Компактен размер

Първото нещо, което бие на очи при отваряне на кутията на клавиатурата, е нейният размер. Той е към 60% от общоприетия размер на безжична механична клавиатура. Тук липсват цифровият блок, клавишите със стрелки и редицата функционални клавиши.

Размерите са 293x102x39 милиметра. Изглежда доста дребна, само че в действителност е функционална и, по всяка възможност, в случай че сте се насочили към сходно плътно решение, към този момент добре знаете какво желаете.

50 милиона удара

Няма подозрение, че мишките и клавиатурите на Genesis са доста издръжливи. За да добием визия, следва да кажем, че тази Thor 660 може да се похвали с живот от 50 милиона натискания за всеки клавиш.

Анти-гостинг

Тази клавиатура също по този начин разполага с N-Key rollover, което значи, че сканира и запомня всяко натискане на бутон поотделно и го предава на компютъра, без значение какъв брой клавиша натискаме по едно и също време. Функцията е скъпа при дългите сесии на игра, само че и в случай че пишем доста информация и то бързо.

Анти-гостинг системата е функционалност, която постоянно се среща в клавиатурите от висок клас, само че Genesis я включва във всичките си клавиатури от известно време насам.

Обслужва до 3 устройства

Както към този момент стана дума, клавиатурата се свързва чрез Bluetooth с цифровите устройства, които следва да обслужва. Можем да я свържем с до 3 разнообразни устройства когато и да е.

Левите клавиши Shift, Ctrl и Alt в композиция служат за запазване на профилите на устройството. Свързването към обслужваното устройство е елементарно – с натискане на клавиша FN и по-късно левия Shift, с цел да настроим първия Bluetooth профил. След това FN и левия Ctrl за профил 2 и най-после за профил 3 комбинираме FN с левия Alt. Оттам насетне можем да превъртаме сред всичките 3 профила с лекост.

PRISMO резултат

Макар че всички клавиатури на Genesis включват PRISMO RGB осветяване, тъкмо при тази то наподобява фантастично. Цветовете осветяват добре и има 19 разнообразни вградени профила, от които можем да избираме.

RGB подсветката работи без значение от метода на свързване, който се употребява, само че и има енергоспестяваща функционалност: в случай че клавиатурата не открие интензивност, тя гаси светлините след 60 секунди покой – RGB светлината се изключва, с цел да пести заряда на батерията.

Разбира се, в случай че RGB не ви харесва, можете просто да го изключите изцяло.

Наличност и цена

Компактната безжична клавиатура Thor 660 RGB с кафяви суичове (Gateron Brown) е необятно налична в комерсиалната мрежа у нас от сътрудниците на полския бранд Genesis. Моделът коства към 150-160 лева с Данък добавена стойност и гаранция 24 месеца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР