Комитетът за стандартизация на полупроводниците JEDEC прие новия стандарт за

...
Комитетът за стандартизация на полупроводниците JEDEC прие новия стандарт за
Коментари Харесай

Приет е новият стандарт GDDR7 за графичната памет на видеокартите

Комитетът за стандартизация на полупроводниците JEDEC одобри новия стандарт за памет GDDR7. Тя ще се употребява в идващото потомство графични карти.

Стандартът получи цялостното название ESD239 Graphics Double Data Rate (GDDR7) SGRAM. Той ще обезпечи двойно по-голяма пропускателна дарба на паметта спрямо сегашния стандарт GDDR6. Тоест до 192 GB/s на чип. Новата памет ще усили доста продуктивността както на гейминг, по този начин и на компютърните решения на производителите на графични ускорители. Всъщност ще засегне всички сегменти на съществуващия пазар.

Съществената разлика сред GDDR7 и неговите прародители е въвеждането на интерфейс за импулсно-амплитудна модулация (PAM) по време на осъществяването на високочестотни интервенции. Новата памет ще употребява версия на модулацията PAM-3 с три равнища на сигнала (-1, 0 и +1), което ще разреши предаването на три бита информация на всеки подтик.

Технологията за импулсна модулация не е нова и е необятно употребена в телефонните връзки. Сега технологията PAM-5 се употребява в стандартите за гигабитов Ethernet, като при 10 Gbit-Ethernet 10GBASE-T се употребява модулация PAM-16 с шифроване в двуизмерен „ шахматен “ модел, прочут като DSQ128. Другите разновидности на високоскоростната Ethernet връзка употребяват PAM-4 модулацията. По създание инженерите са миниатюризирали добре позната телекомуникационна технология до равнището на високоскоростен микрочип, прилагайки добре познатите правила на уплътняване на осведомителния поток.

Водещите международни производители, измежду които Micron, Samsung и SK hynix, към този момент са подготвени да създават новата GDDR7 памет. Напълно е допустимо идващите генерации графични карти да бъдат оборудвани с новата GDDR7 памет.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР