Комитетът по здравеопазване на Санкт Петербург препоръча на лекарите да

...
Комитетът по здравеопазване на Санкт Петербург препоръча на лекарите да
Коментари Харесай

Забраниха на лекарите от Санкт Петербург да пътуват в чужбин...

Комитетът по опазване на здравето на Санкт Петербург предложи на лекарите да се въздържат от пътувания в чужбина от съображения за сигурност, заяви ТАСС.„ До второ разпореждане ръководителите и чиновниците на организации, подчинени на Комитета по опазване на здравето, би трябвало да лимитират служебните си командировки в чужбина, в това число на териториите на страните членки на Оперативно-наблюдателно дело “, се споделя в разпореждането. От началото на войната в Украйна тези рекомендации са в действие и за персонални пътувания на лекари, като се изключи страните от Оперативно-наблюдателно дело, само че на процедура управляващите не могат да осъществят нужния надзор, оповестява и съветската Би Би Си.

По-сериозни проблеми за лекарите по време на готовност основава съществуването на военна брошура - да вземем за пример, на летище Пулково граничарите не разрешават на дами с здравно обучение да изоставен Русия, даже в случай че в никакъв случай не са работили по специалността си. Така да вземем за пример, на 11 октомври Телеграм каналът „ Осторожно, новости “ заяви, че на стоматолог от Санкт Петербург е отказано да излети на отмора в чужбина дружно с децата й. Служител на граничния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт Пулково я уведомил, че няма право да напусне страната по самодейност на военната работа по регистрация на съображение федералния закон „ За мобилизацията “.

Новата възбрана важи за чиновници на 110 организации, които са подчинени на градските управляващи - 30 лечебни заведения, 17 диспансера, 7 родилни домове, 6 поликлиники, 2 приюта, 9 санаториума, 3 пункта за коли за спешна помощ, кръвопреливане и стерилизация, 21 медицински центъра, 2 административни бюра (патологоанатомични и съдебни), 6 колежа, 2 техникума, както и институции, занимаващи се със доставяне и медицински превоз.

Източник на Би Би Си от администрацията на една от лечебните заведения в Санкт Петербург разяснява, че чиновниците към този момент са получили сходно писмо, ограничаващо частните им пътувания, още през февруари незабавно след нахлуването на Русия в Украйна. " Но ние в никакъв случай не сме имали командировки в чужбина ", споделя той и прибавя, че болничното заведение не е в положение да управлява местоположението на служителя по време на отпуската му.

Според изданието документът на Комитета няма юридическа мощ и това се удостоверява от неналичието му на произлязъл номер - той е публикуван на публична бланка, само че без номер и дата, както се изисква съгласно разпоредбите, предават от Actualno.com.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР