Комитетът по отбраната на Държавната дума препоръча да се отхвърли

...
Комитетът по отбраната на Държавната дума препоръча да се отхвърли
Коментари Харесай

Русия започва мобилизация и на учените

Комитетът по защитата на Държавната дума предложи да се отхвърли проектозакон за освобождение от военна тегоба на жители на Русия с докторска или кандидатска степен. Препоръката, подписана от ръководителя на комисията Андрей Картаполов, е оповестена в „ Телеграм “ от създателя на законопроекта, депутата от Комунистическата партия на Русия (КПРФ) Михаил Матвеев.

„ Базирах законопроекта на тезата на президента при оповестяването на частичната готовност, че тя е частична и че наборната работа ще бъде най-вече за тези, които имат опит в службата във въоръжените сили “, написа Матвеев.

Оказа се обаче, че в закона няма и няма да има разбиране „ частична “ готовност, а Министерството на защитата не може да се ограничи за в бъдеще, до момента в който времето на готовност значи „ военно “, аргументира се депутатът от комунистическата партия.

Русия продължава да губи и висококвалифицирани фрагменти на фронта, в това число офицери. Общо от началото на нашествието са убити 2063 офицери.

Открити източници удостоверяват гибелта на 2293 мобилизирани руснаци – 60% от тях са починали от 1 декември. Това може да значи, че хора, извикани от цивилния живот, са взели участие интензивно в опита за зимна атака на съветските войски.

Свердловска област и Краснодарският край не престават да водят по брой доказани жертви.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР