Комитетът на ЕС за здравна сигурност постигна съгласие по общ

...
Комитетът на ЕС за здравна сигурност постигна съгласие по общ
Коментари Харесай

В ЕС има съгласие за данни за сертификати от тестове за коронавирус

Комитетът на Европейски Съюз за здравна сигурност реализира единодушие по общ лист на бързите антигенни проби за COVID-19 .

Също по този начин има единодушие за асортимент от проби, чиито резултати страните членки взаимно ще признават, като ще има общ типов набор от данни, които да бъдат включени в документите за резултати от тестванията за COVID-19.

Комисарят по въпросите на опазването на здравето и сигурността на храните Стела Кириакиду съобщи, че " бързите проби за антигени са от решаващо значение за закъснение разпространяването на COVID-19 и следва да бъдат част от цялостния ни отговор на пандемията ".

" Ако би трябвало да се изискват или предлагат негативни проби за COVID-19 за каквато и да е активност , от значително значение е те да бъдат взаимно признавани и да водят до приемането на документи, приети в целия Европейски Съюз . Това е от значително значение, изключително в подтекста на пътуванията. Нашите жители се нуждаят от изясненост и предвидимост. "

Съвместният проучвателен център (JRC) понастоящем е в развой на актуализиране на своята база данни за медицинските произведения за диагностика на COVID-19 за консолидиране на цялата информация по отношение на бързите антигенни проби, събрана и утвърдена от Комитета за здравна сигурност.
 Германия планува безвъзмездни проби за всички жители от март
Германия планува безвъзмездни проби за всички жители от март

Шпан: Ако е належащо - дребен принос от 1 евро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР