Комитетът JEDEC, който се занимава с разработването на стандартите в

...
Комитетът JEDEC, който се занимава с разработването на стандартите в
Коментари Харесай

Новият JEDEC стандарт допуска създаването на до 24 GB HBM чипове

Комитетът JEDEC, който се занимава с създаването на стандартите в региона на електрониката, утвърди новите спецификации на оперативната памет HBM (High Bandwidth Memory).

Новият стандарт се назовава JESD235B (името на предходния бе JESD235A) и планува освен увеличение потенциала на този тип памети, а и повишението на нейното бързодействия.



В новите спецификации на HBM паметта, скоростта за продан на данни е повишен от 2000 на 2400 Mb/s на линия. Това значи, че при една и съща 1024-битова шина, пропускателната дарба на един HBM чип ще се увеличи от 256 на 307 GB/s. Освен това, в сходство с новия стандарт, HBM чиповете могат да построени от два, четири, осем или дванадесет пласта с потенциал, който може да варира от 1 до 24 GB. Предишната версия на стандарта предвиждаше стек до 8 пласта с оптимален потенциал 16 GB. Да напомним, че всеки пласт може да има потенциал до 16 Gb (2 GB).

По този метод, производителите на видеокарти получават опция в най-близко бъдеще да създават high-end графични карти, оборудвани с 96 GB многослойна HBM памет, формирана от четири физически чипа с пропускателна дарба 1228 GB/s. Първите сходни решения се чакат да се появят в началото във високопроизводителните системи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР