Комисията за защита на потребителите се самосезира, извършена бе проверка

...
Комисията за защита на потребителите се самосезира, извършена бе проверка
Коментари Харесай

КЗП се самосезира, заради пържолите от 500 лв.

Комисията за отбрана на потребителите се самосезира, осъществена бе инспекция в заведението, открито е, че част от асортимента на търговеца се предлага за 100 грама без да е конкретизирано каква ще е крайната цена, която потребителят ще заплати. Това казаАнгел Джалев от КЗП в ефира на NOVA, по отношение на проблема, при който семейство заплати близо 500 лв. за три пържоли на морето. 100 грама коствали близо 35 лв., а трите пържоли били 1400 грама.

„ Съставена е административна кореспонденция, даден е период търговецът да изясни по какъв начин тъкмо образува цената. След това ще се реши дали има нелоялна комерсиална процедура “, съобщи Дажалев.

Търговецът е задължен да дава изчерпателна информация.

„ Така се образува авансово очакване за крайната цена. Хората би трябвало да са по-внимателни и да изискват повече информация преди всяка покупка. Констатирали сме 10% нарушавания от над 400 инспекции по заведенията на морето. Предимно се ревизира за категоризацията на местата за настаняване и заведенията за хранене. Също и грамажите и менютата дали са вярно оповестени “, разяснява още той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР