Комисията за защита на потребителите (КЗП) разпространи съвети към хората

...
Комисията за защита на потребителите (КЗП) разпространи съвети към хората
Коментари Харесай

КЗП: Банкоматът „глътна” картата – какво да правя?

Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) популяризира препоръки към хората по какъв начин да работят, когато по време на отмора банкомат им „ глътне” картата или няма задоволително наличност в него.

Ето някои потребни препоръки от специалистите на КЗП:

Не съумях да изтегля пари от банкомата? Какво да върша?

Ако машината не Ви даде банкноти, най-важното е да установите дали трансакцията е регистрирана или е била отхвърлена като несполучлива и опитът за изтегляне не се е отразил върху салдото по сметката Ви.

Как да схвана дали устройството е отчело несполучливата трансакция?

Обадете се допустимо най-бързо в прът центъра на банката, която е издала картата Ви. Номерът нормално е изписан на гърба на картата Ви.

Как да постъпя, в случай че не съумея да се свържа с банката?

В първия работен ден посетете най-близкия ѝ клон и подайте несъгласие.

Какво да предприемем при непозволено изтегляне от сметката ни?

Трябва да знаем, че и в този случай имаме късмет да си възстановим изгубените суми. За задачата още веднъж следва да се обърнем към банката с несъгласие по отношение на зародилия проблем и да получим нейното мнение.

Какъв е срокът за отговор от банката?

По закон тя е длъжна да отговори на възражението Ви до 14 дни от датата, на която сте го подали.

Каква е идната стъпка?

Ако отговорът от банката не Ви удовлетворява, можете да се обърнете за подпомагане до функциониращата към Комисията за отбрана на потребителите Помирителна комисия за платежни разногласия.
Младеж откри скимиращо устройство в банкомат До този миг от Министерство на вътрешните работи не са търсили Стефан Митев
„ Имайте поради, че тегленето на пари от външни банкомати в курортите крие по-големи опасности от обири. Не е изключено някъде да са сложени скимиращи устройства, които да копират данните от картата Ви и да откраднат пин кода. Според експерти това са и едни от най-честите измами с пластики”, предизвестяват от комисията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР