Комисията за защита на потребителите (КЗП) е един работещ орган,

...
Комисията за защита на потребителите (КЗП) е един работещ орган,
Коментари Харесай

Иван Френкев: Върху КЗП се оказва политически натиск

Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) е един работещ орган, ползващ се с огромна легитимност измежду жителите и ние ще продължим да работим в тяхна изгода. В момента има политически напън върху комисията от Министерство на стопанската система и промишлеността (МИИ) за да се дискредитира предходното ръководство и да се изведат може би политически дивиденти.

От служебния министър на стопанската система и промишлеността, Никола Стоянов, е постъпил сигнал, че КЗП няма компетенциите да направи следствие за продажбата на божествен газ, нито за следенето на цените. Поискана е и инспекция на работата на КЗП.

Това заяви Иван Френкев, ръководителят на Комисията за защита на конкуренцията, по време на ексклузивен брифинг, съобщи кореспондент на БГНЕС.

След приемането на измененията в закона за райския газ, отговорност не носим ние, а здравното министерство – то прави инспекциите в нощните заведения за продажбата и използването на божествен газ, посочи ръководителят.

До влизането в действие на измененията в закона, нямаше законодателство, което да контролира провеждането на такива инспекции и ние пускахме краткотрайни заповеди за неговото прекъсване до момента в който се посочи, затова няма по какъв начин да постъпва подобен сигнал против нас, разяснява още Френкев.

Игнат Арсенов, основен шеф в дирекция „ Контрол на пазара ” в КЗП, посочи, че 345 броя инспекции са осъществени от комисията за продажбата на божествен газ във всички места, като най-вече инспекции са били осъществени в хранителни магазини и в нощни заведения.

В хода на следствието са открили 12 продажби в магазините, като са взети и 15 проби.

Арсенов акцентира, че от тук нататък, в случай че комисията откри нарушаване в законодателството, ще алармира Министерството на здравеопазването, защото то е отговорно за контрола по продажбата на райския газ. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР