Комисията за защита на личните данни влезе на проверка в

...
Комисията за защита на личните данни влезе на проверка в
Коментари Харесай

Важно за всички! Разкриха може ли да се изтегли кредит на името ни след изтичането на данни от НАП

Комисията за отбрана на персоналните данни влезе на инспекция в Националната организация за приходите след невижданото приключване на данните на 5 милиона българи. Инспекцията би трябвало да продължи до 16 август. Според формалната информация към този момент e несъмнено единствено, че са наранени 3% от осведомителните масиви на Агенцията, написа Блиц.

``
реклама

Според проверяващите с изтеклите данни може да бъде открадната самоличността на хиляди и от тяхно име да се теглят заеми.

Експертът по киберсигурност Христо Ласков разяснява в студиото на " Денят ON AIR ", че надали тегленето на заеми от непознато име ще е най-масовото събитие, което може стане след приключването на данните.

Според него в този момент с съществуването на данните може да се прави профилиране на човек, за фишинг, който да е доста по-достоверен.

" Ще има доста по-голям късмет да се вържа, по тази причина първото нещо, което би трябвало да създадат хората е двойно, тройно и доста по-голяма зоркост. Тоест да са доста по-внимателни за такива известия, които ни споделят, че наша информация е компрометирана. Да не кликаме на линкове на мейли ", уточни специалистът.

Пред Bulgaria ON AIR той изясни, че към този момент персоналните данни са изтекли и в този момент хората могат единствено да бъдат по-бдителни за информацията, която дават и известията, които получават.

Христо Ласков уточни, че точно многото време, което минава, след осъществяването на несъмнено закононарушение, преди то да бъде видяно, е огромният проблем на киберсигурността.

" Киберпрестъпленията в огромна част от случаите са част от масирана промишленост. Голямата част от офанзивите остават скрити и биват разкривани приблизително към 6 месеца след случването им. Когато се приказва за IT експерти се смята, че са експерти по IT сигурност, което не е по този начин ", добави още той.

Христо Ласков разяснява още, че едно публично-частно партньорство, с което страната да дава по-голяма сигурност на персоналните ни данни, е добър вид.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР