Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) е съставила акт

...
Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) е съставила акт
Коментари Харесай

1 млн. лв. глоба за Български пощи заради липсата на мерки преди кибератаката

Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД) е съставила акт за един млн. лв. на " Български пощи " за това, че сдружението " не е приложило подобаващи механически и организационни ограничения " преди и по време на хакерската атака от 16 април т.г. и по този начин е разрешило злотворен програмен продукт да криптира чувствителни бази данни. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от кабинета на вицепремиера по ефикасното ръководство в оставка Калина Константинова.

През последните месеци е била осъществена обстойна инспекция на КЗЛД на системите за отбрана на персоналните данни, както и цялата последователност на тежката хакерска атака, която аргументи вреди за милиони на " Български пощи " по-рано през април тази година.

Проверката е открила, че тогавашното управление е неглижирало, както обезпечаването на съответна киберсигурност на сдружението, което оперира с персоналните данни на милиони българи, по този начин и е подходило безконтролно в самия ден на офанзивата. От хронологията на събитията проличава, че дейностите на чиновниците, които е трябвало да изключат достъпа до интернет, са закъснели с пов
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР