Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започва задълбочено проучване на

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започва задълбочено проучване на
Коментари Харесай

КЗК проучва сделката за ЧЕЗ

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) стартира задълбочено изследване на договорката за активите на ЧЕЗ в България. Това излиза наяве от известие на уеб страницата на регулатора, публикувно в четвъртък.

Решението е взето след импортираното от " Еврохолд " искане за придобиване на бизнеса на ЧЕЗ в България. От Комисия за защита на конкуренцията показват, че поради водещата роля на ЧЕЗ на пазара на ток у нас се постанова осъществяването на задълбочено изследване на вероятните антиконкурентни резултати от договорката.

В сряда ръководителят на Надорния съвет на " Еврохолд " Асен Христов съобщи, че чака договорката да завърши до края на годината или при започване на идната. Ако договорката не бъде утвърдена, нямало да е поради проблем с конкуренцията, тъй като “Еврохолд ” няма до момента енергиен бизнес. Христов съобщи, че е допустимо някакви административни процедури да я блокират, само че не позволява това да стане. “В Комисия за защита на конкуренцията са експерти, които съблюдават закона ”, сподели той.

530 млн. лева е капиталовата стратегия на “Еврохолд ” до 2023 година в мрежата, която в този момент е благосъстоятелност на ЧЕЗ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР