Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за пореден път подкрепи

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за пореден път подкрепи
Коментари Харесай

КЗК отхвърли жалбите срещу търга за тол системата

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за следващ път поддържа Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) и отхвърли жалбите против търга за създаване на тол-система и въвеждане на електронни винетки, осведоми " Капитал Daily ".

Поръчката буксува от повече от година поради непрестанни тъжби до Комисия за защита на конкуренцията и е спирана неколкократно.

Последния път, в който АПИ възобнови търга на стойност 200 млн. лева, беше на 18 май като беше даден един ден на сдруженията да подадат предложения. Три компании подадоха тъжби и поръчката беше спряна.

Становището на регулатора е, че жалбите са неоснователни. Според Комисия за защита на конкуренцията е въпрос на преценка на пътната организация какъв брой време ще даде за подаване на предложения, " доколкото в наредбата на чл.27а, ал.9, т.2 от Закон за обществените поръчки (отм.) не е очакван съответен най-малък период, с който е належащо да се удължат периодите по осъществяване на процедурата ".

Преди дни министърът на районното развиване Николай Нанков изрази вяра, че до края на годината ще бъде определена компанията, която да внедри бъдеща тол система за товарните коли, тъй че тя да стартира да носи доходи още от следващата година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР