Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) прекрати производството срещу четири

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) прекрати производството срещу четири
Коментари Харесай

КЗК прекрати производството срещу четири застрахователни дружества

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) приключи производството против четири застрахователни сдружения.

Това става, откакто комисията е приела препоръчаните от тях промени, които засягат комерсиалните им връзки, както и с техни застрахователни медиатори. ЗЕАД " Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп " ЕАД, ЗАД " Алианц България Живот " АД, ЗК " Надежда " АД и ЗАД " Енергия " АД са поели задължения да дават категорично опция на застрахователните брокери, с които работят, свободно да понижават за тяхна сметка размера на плануваното в контракта за застрахователно ходатайство комисионно заплащане.

По този метод те ще понижават цената на наградата за застрахованите лица по всички типове застраховки, като по този начин няма да се понижават нормативно откритите доходи за застрахователя. Комисия за защита на конкуренцията стартира произвеждане, откакто откри, че в работата си застрахователите позволяват неразрешени съглашения и съгласуват практики.

Проверките на Комисия за защита на конкуренцията не престават в застрахователните сдружения " Застрахователно сдружение ЕИГ Ре " АД, ЗЕАД " ДаллБогг: Живот и Здраве " ЕАД и " ОББ - МетЛайф Животозастрахователно Дружество " АД.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР