Комисията за ядрено регулиране на САЩ (NRC) издаде лиценз за

...
Комисията за ядрено регулиране на САЩ (NRC) издаде лиценз за
Коментари Харесай

Корейският реактор APR-1400 получи разрешение за употреба на американския пазар


Комисията за нуклеарно контролиране на Съединени американски щати (NRC) издаде лиценз за потребление на южнокорейския реактор APR-1400. В документа се показва, че дизайнът на реактора е изцяло съгласуван с условията за нуклеарна сигурност на Съединени американски щати, оповестява профилираното издание world-nuclear-news.org.

Съгласно законовата наредба (по-специално в Съединени американски щати, Англия и други страни), лиценз се издава за самия дизайн на реактора. Т.е. това не е позволение за създаване на атомна централа, а предварителна процедура, потвърждаваща сходството на реактора с националните стандарти и допускане на бъдещото му присъединяване в възможен търг за създаване на АЕЦ.

Реакторът APR-1400 е създаден от Korea Electric Power Corporation (KEPCO) и дъщерното сдружение на компанията Korea Hydro and Nuclear Power (KHNP). Той бе показан за първи път в Комисията за нуклеарно контролиране през септември 2013 година.

APR-1400 е модернизиран модел на реактор с вода под налягане с мощ 1400 мегавата и хипотетична дълготрайност на работа от 60 години. Той е създаден на база на общоприетия южнокорейски дизайн на реактор OPR-1400 с мощ 995 мегавата, който е измежду най-използваните в южнокорейските АЕЦ.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР