Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е в процес

...
Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е в процес
Коментари Харесай

Как ще защити САЩ трейдърите след срива на FTX?

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е в развой на правене на предложение за разширение на съществуващите регулаторни гаранции, тъй че да обзет тържищата, които разрешават на клиентите да търгуват без медиатори.

Тези защитни ограничения, сходни на тези, които помогнаха на FTX да предотврати достъпа до потребителски средства в границите на дъщерното си сдружение LedgerX, следено от CFTC, са от решаващо значение за опазване на целостта на потребителските активи.

Под надзора на CFTC дъщерното сдружение LedgerX на FTX беше задължено да отделя потребителските и фирмените активи, което е причина за предложение на обезпечени с поръчителство крипто деривати непосредствено на клиентите.

Кристин Джонсън, член на CFTC от Демократическата партия, се застъпи за използването на разпоредбите за делене на активите към всички сдружения, които одобряват модели за директна връзка с клиенти, без значение дали търгуват с крипто артикули или други деривати.

Тази рекомендация се укрепва от устойчивостта на LedgerX на фона на рухването на FTX, което подтиква към апел за превантивни ограничения за попречване на сходни рецесии в бъдеще.

Джонсън прикани за бързи дейности на CFTC за определяне на правила, предотвратяващи злоупотребата или загубата на средства на клиенти, изключително в подтекста на неотдавнашния срив на FTX.

Подчертавайки смисъла на такива правила на пазара за директни продажби на дребно, изключително за комплицирани финансови артикули като криптодеривати с ливъридж, тя акцентира нуждата от зоркост, изключително когато се утвърждават неизпитани подходи за разпродажба и преструктуриране.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР