Комисията за противодействие на корупцията издирва бившия финансов министър Симеон

...
Комисията за противодействие на корупцията издирва бившия финансов министър Симеон
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия издирва Симеон Дянков

Комисията за противопоставяне на корупцията търси някогашния финансов министър Симеон Дянков. Според ръководителя на комисията Пламен Георгиев призовките към Дянков да се яви и да заявява приходите си се прибирали неполучени.
Новият антикорупционен орган ревизира Симеон Дянков, някогашния енергиен министър Трайчо Трайков и предприемача Иво Прокопиев по отношение на повдигнатите им обвинявания за приватизация на занижени цени на дялове от енергоразпределителното сдружение ЕВН, прецизира " Дарик ".
Дянков, Трайков и Прокопиев бяха упрекнати през януари 2017-а за продажба на остатъчния държавен дял от енергоразпределителното сдружение ЕВН, която съгласно прокуратурата била осъществена на занижени цени. Делото обаче по този начин и не потегли, откакто три поредни съдилища върнаха обвинителния акт на прокуратурата поради основни процесуални нарушавания в него.
Новата антикорупционна комисия обаче стартира инспекция на имуществото и на тримата. Комисията обаче не можела да приключи инспекцията против Дянков, тъй като той не се явявал да заявява приходите си, съобщи ръководителят й Пламен Георгиев. Освен всичко друго комисията не можела не просто да разбере какви са приходите на брачната половинка на Дянков, само че и даже дали той въобще има брачна половинка.
Проверката против Трайчо Трайков обаче е завършила и, както стана ясно, имуществото му е запорирано от съда поради противоречие от близо 2,4 млн. лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР