Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

На първо четене: КПКОНПИ се разделя на две

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество се разделя на две, реши Народното събрание на първо четене. Промените плануват едната комисия да се занимава единствено с лишаване на нелегално добито имущество, а другата с следствие на корупционни закононарушения и тяхната предварителна защита. Комисията за противопоставяне на корупцията ще се състои от 7 членове, 6 определени от Народното събрание и 1 от президента. Те ще бъдат със 7 годишен мандат.

Депутатите разгледаха три законопроекта за промени в КПКОНПИ и отхвърлиха предложенията на служебния кабинет и Продължаваме промяната-Демократична България. Одобрен на първо четене е само законопроектът на ГЕРБ-СДС. Той планува делене на комисията на две – Комисия за противопоставяне на корупцията и Комисия за лишаване на нелегално добито имущество, изясни Рая Назарян от ГЕРБ-СДС

От Продължаваме промяната-Демократична България разясниха, че членовете на Комисията за противопоставяне на корупцията би трябвало да се избират напълно от Народното събрание.

Тошко Йорданов от ИТН разяснява, че стремежът на този закон е ръководещото болшинство да си има бухалка

Реформите в комисията за битка с корупцията по висшите етажи са от наложителните промени, които би трябвало да се създадат по отношение на Плана за възобновяване и резистентност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР