Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

КПКОНПИ се отчете пред депутатите, спечелила 21 дела за близо 5,5 млн. лева

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) е спечелила 21 каузи за 5 467 402, 99 лева за второто и третото тримесечие на 2022 година

Това заяви пред народните представители от антикорупционната комисия в Народното събрание Антоанета Георгиева-Цонкова, член на КПКОНПИ. От общо 24 каузи комисията е изгубила три, сподели още Цонкова пред депутатите. Тя добави, че разноските, които КПКОНПИ би трябвало да заплати за изгубените каузи, са малко над 73 хиляди лева, цитира я Българска телеграфна агенция.

Парламентарната комисия за предварителна защита и противопоставяне на корупцията одобри доклада за активността й, като 9 депутати гласоподаваха " за ", 7 бяха " срещу ", а един се въздържа.

Михал Камбарев от " Продължаваме Промяната " съобщи, че КПКОНПИ не покрива упованията на българското общество и Народното събрание за битка с корупцията по високите етажи на властта. От Политическа партия възнамеряваха промяната на управлението на комисията и приемането на нов закон за работата й, с прибавяне на проверяващи функционалности, още по време на четворната коалиция, а в този момент това е едно от 9-те условия пред пленарната зала, които от партията дружно с Демократична България сложиха, с цел да създадат кабинет на малцинството с втория мандат.

Председателят на парламентарната комисия Стефан Янев прикани сътрудниците си да спрат да приказват какъв брой корумпирана е страната ни, тъй като съгласно него България надалеч не е най-корумпираната страна в Европейския съюз и света, а сходно говорене вреди на страната.

 Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР