Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Цaцаров изпраща на прокурор документите от проверката на район Красно село

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество реши да изпрати на прокуратурата материалите по осъществената инспекция в столичната община "Красно село ".

Причината е, че са открити данни за осъществени корупционни закононарушения.

Разследващите органи са открили още незаконосъобразни дейности на общинската администрация, изразяващи се в съзнателно закъснение на издаване на административни актове, фиктивно назначение на чиновници по европейски планове за персонално обогатяване и други груби нарушавания на законодателството.

Припомняме, на 2 декември 2021 година чиновници на КПКОНПИ направиха инспекция на място. Изискани бяха документи и бяха снети пояснения от длъжностни лица, в това число и такива на висши обществени длъжности. Бяха открити данни за осъществени престъпления при осъществяването на строително-ремонтни действия и доставка на материални активи, с възложител Столична община - регион "Красно село ". Установени са и незаконосъобразни дейности на общинската администрация, изразяващи се в съзнателно закъснение на издаване на административни актове, злоупотреби при отдаване чартърен на общинско имущество и разходване на обществени средства, осъществяване на фиктивни назначения на чиновници по оперативни стратегии и планове за персонално облагодетелстване и облагодетелстване на трети лица.

Кметът на столичния регион "Красно село " Росина Станиславова е с открит от КПКОНПИ спор на ползи - за това, че е назначила себе си за началник на план, както и за това, че е сключила трудов контракт с щерка си, до момента в който е била началник на план, финансиран с европейски средства.

Към момента Станиславова е обжалвала решенията на КПКОНПИ и следва изговаряне на съда.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР