Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

КПКОНПИ дава Община Варна на прокуратурата заради корупция

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество дава Община Варна на прокуратурата.

Материалите от инспекцията на са изпратени по подготвеност на държавното обвиняване след определяне на данни за осъществено корупционно закононарушение от лица на висши обществени длъжности.

Действията на КПКОНПИ са по сигнал по отношение на процедура по избор на реализатор за социална поръчка за 85 000 000 лева Поръчката е от тази година, а средствата за нея са отпуснати по Оперативна стратегия " Околна среда " като безплатна финансова помощ за закупуване на 60 електрически автобуся и 60 зарядни устройства за тях.
 КПКОНПИ ревизира по какъв начин Община Варна е купила 60 електробуса
КПКОНПИ ревизира по какъв начин Община Варна е купила 60 електробуса

Има данни за операция на публичната поръчка

На 18 ноември чиновници на Дирекция " Противодействие на корупцията " пожелаха документи и снеха пояснения от длъжностни лица в постройката на общината. Впоследствие при инспекцията бяха снети пояснения от всички членове на комисията по желание на реализатор за закупуването на електрическите коли, от кмета на общината Иван Портних, както и от двама от заместниците му. Снети са пояснения и от шефовете на компании, които в хода на процедурата са били отстранени от присъединяване, от изпълнителния шеф на общинското сдружение " Градски превоз " ЕАД и от чиновници в същото сдружение.

Установени са непозволени дейности от лице на висша обществена служба при установяване на състава на екипа за ръководство на плана. Установено е също, че е оказвано влияние на член на комисията по желание на реализатор в интерес на съответна компания. В резултат на това претендентите не са били обективно оценени и е позволен единствено един от тях , заключават от КПОНПИ.
 Подновяват градския превоз на Варна с нови 60 електробуса
Подновяват градския превоз на Варна с нови 60 електробуса

Цели се нулево замърсяване на въздуха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР