Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

КПКОНПИ подхвана Соня Момчилова по сигнал на Бетина Жотева

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество ревизира възможна несъответственост при назначението на Соня Момчилова за член на Съвета за електронните медии, съобщи БНР.

Повод за инспекцията е постъпил сигнал от председателката на Съвет за електронни медии Бетина Жотева, че към датата на издаване на указа за назначението ѝ Момчилова е била едноличен притежател на сдружение, което е в несъгласие със Закона за радиото и малкия екран.

Президентът Румен Радев подписа на 27 юли декрет за назначението на Соня Йорданова Момчилова за член на Съвета за електронни медии (СЕМ) от президентската квота. Указът беше обнародван в Държавен вестник на 30 юли.

Председателят на Съвет за електронни медии Бетина Жотева разгласи, че от регулатора са изпратени писма до президентството и до антикорупционната комисия, с които ги уведомява, че по време на издаване на указа, Соня Момчилова е била в противоречие със Закона за радио и телевизия.

За " Хоризонт " Момчилова сподели, че сред 20-и и 30-и е била в карантина и по тази причина не е съумяла да предприеме изискуемите по закон дейности:

" И през разум не ми е минавало, че ще получа такова предложение. Не познаваха в такива елементи Закона за радио и телевизия и не знаех, че се изисква да нямам дялово присъединяване във компания. Веднага след приключването на времето за обществена изолираност започнах нужните дейности ".

От антикорупционната комисия прецизираха, в случай че сигналът е състоятелен и все още на издаване на указа госпожа Момчилова е била притежател на капитал на комерсиално сдружение, в пълномощие на комисията е да откри с решение тази несъответственост и изправи решението на органа по назначението за предприемане на съответни дейности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР