Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

...
Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно
Коментари Харесай

Адв. Емил Георгиев: КПКОНПИ - майка за едни, мащеха за други, бухалка за трети

„ Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) се провали даже когато на тепсия ѝ беше поднесен подобен случай с лице на висша обществена служба като министър Горанов. Написа решение – смехотворно по юридическа характерност и изцяло нестимулирано ”.
Това сподели пред БНР юрист Емил Георгиев от самодейността „ Правосъдие за всеки “ във връзка първата завършила огромна инспекция за тази година на антикорупционната комисия – тази за спор на ползи на финансовия министър Владислав Горанов.

„ Това решение ни демонстрира по какъв начин тази комисия работи и ще работи. Когато авансово са конкретизирани нещата, когато авансово е образувано убеждението, то решенията ще бъдат по този метод. Когато има интерес някое лице да бъде ударено, не би трябвало да имаме подозрение, че то ще бъде ударено. Ще му бъде повдигнато обвиняване от прокуратурата, тъй че КПКОНПИ да може да задейства целия си наказателен уред. След това на по-късен стадий ще имаме оправдателни присъди. Но против тези лица, които са били нарочени, към този момент вредата ще бъде породена “, добави Георгиев.

По думите му, антикорупционната комисия, която беше основана не да проверява, а да следи за предварителната защита да не се позволяват корупционни прояви, „ ще извърши замисъла, с който е била основана – да бъде майка за едни, мащеха за други, бухалка за трети “.

Емил Георгиев даде образец по какъв начин през 2012 година тогавашният немски президент Кристиан Вулф, откакто излиза наяве, че е употребил преференциален заем, с цел да си купи жилище, подаде оставка.

„ Имаше обвиняване, само че Вулф беше оневинен. Заради сянката, която падна върху обществената служба, която заема, той счете да си подаде оставка. От държанието на Горанов оставам с усещането, че всичко е изцяло наред. Комисията се е произнесла, чакаме прокуратурата да се произнесе, евентуално в същия дух. Не чакам изненади “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР