Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито

...
Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия проверява близък до партиен лидер и теч на информация

Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) ревизира непосредствен до партиен водач както и собствен чиновник. Това се схваща от пресссъобщение на комисията, оповестено на интернет уеб страницата й. В него се показва, че то е във връзка свикания през днешния ден съвещателен съвет по национална сигурност при президента.

" Атаката против Комисията е от двама олигарси и една политическа партия, за което има 2 милиарда и 200 млн. аргументи, които могат да стимулират не една политическа партия да направи това ", написа в известието без да се показва повода за това изказване.

От текста се схваща, че неназован човек, който провежда изборите на непосочена политическа мощ и доближен до също неназован политически водач, е обект на инспекция на комисията.

" В Комисията тече инспекция на информация на доближено лице до политически водач. Същото лице, в качеството си на върховен държавен чиновник, възползвайки се от служебното си състояние, е направило злоупотреби, в резултат на което е получило непозволено парични суми в изключително огромни размери. За същото това лице са налични данни, че провежда изборите на избрана политическа партия ", написа още в известието.

От антикорупционната комисия показват, че се прави и друга инспекция – за изнасяне на вътрешна информация от чиновник на комисията към въпросния човек. Казва се, че материалите по нея са предадени на прокуратурата.

Съобщението бе публикувано преди началото на Консултативния съвет по национална сигурност, призован от президента Румен Радев за разискване на резултатите от битката с корупцията по високите етажи на властта. В съвещанието не взе участие представител на комисията.

Председателят й Пламен Георгиев излезе в отпуск поради почнала от прокуратурата инспекция по добити от него парцели, за които се твърди, че са на занижени цени. Заместникът му Антон Славчев също не участва на съвещанието, а предходната седмица уеб сайтът " Биволъ " разгласява информация, че и той е купил жилище на цени по-ниски от междинните за пазара.

В известието се показва още, че на президента е възложен отчет за реализирани резултати в противодействието на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество за лица, заемащи висши обществени длъжности.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (129)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР