Комисията за противодействие на корупцията е дала на прокуратурата информация

...
Комисията за противодействие на корупцията е дала на прокуратурата информация
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия е подала още сигнали за изнудване срещу Иванчева

Комисията за противопоставяне на корупцията е дала на прокуратурата информация и за други изнудвани от Десислава Иванчева. Това сподели в Народното събрание шефът на комисията Пламен Георгиев. Той изиска повече пълномощия за чиновниците си - да могат да задържат хора.

Законът е спазен прецизно и няма превишаване на пълномощия при ареста на Десислава Иванчева, счита шефът на Антикорупционния орган. Той уточни, че има и други сигнали за изнудвани предприемачи, с цел да могат да се осъществят техни планове, само че отхвърли детайлности.
Пламен Георгиев - ръководител на КПКОНПИ: Ние каквото сме могли, сме дали. Дали сме информация и за други лица, които са били изнудвани, оттук насетне по какъв начин ще оценят доказателствата към този момент си е работа на прокуратурата и какви обвинявания ще повдигат. Последните 30 години на новото време няма такава огромна сума арестувана, поискана също - 500 000 евро. Аз споделих, че ще бъдат арестувани хора с пари, мисля, че изпълних първото заричане, което дадох. Оттук нататък продължаваме по същия метод.
Според Пламен Георгиев може да се обмисли законодателна смяна, защото сега комисията няма пълномощия нито по задържане, нито по осъществяване на процесуално-следствени дейности.
Пламен Георгиев - ръководител на КПКОНПИ: Най-нормалното е и всички служби, които са сходни на нашата, имат правото най-малкото да задържат лица. Искаме да имаме опция най-малко да задържаме, най-малкото, тъй като разбирате ли какво се случи в тази акция - ние организирахме всичко, експлоатирахме СРС-тата, участвахме в цялото следствие преди по събиране на доказателства, преди покачване на обвиняванията и в един миг, даже не можахме да задържим госпожа Иванчева, не го направихме ние.
Днес Народното събрание попълни състава на антикорупционния орган, като избра заместник-председател и трима членове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР