Комисията за подбор гласува списък с 2 основни и 18

...
Комисията за подбор гласува списък с 2 основни и 18
Коментари Харесай

Община Варна подава 20 проектни идеи за финансиране с над 58 млн. лв. по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027

Комисията за асортимент гласоподава лист с 2 съществени и 18 аварийни планови хрумвания в региона на енергийната успеваемост, пътната, просветителната и културната инфраструктура и опазването на здравето

20 планови хрумвания – 2 съществени и 18 аварийни, подава Община Варна за финансиране по Приоритет 1 „ Интегрирано градско развиване “ на Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027 година Програмата поддържа осъществяването на интегрираните териториални тактики на десетте огромни градски общини, включително и Община Варна, които са от голяма важност за уравновесеното териториално развиване на страната. Определената за Варна сума е близо 58,5 млн. лева

 

Право да подават планови хрумвания по програмата имат всички заинтригувани лица, които са възможни съгласно нейните изискания. Варна е отличник по постъпили оферти и се подрежда на второ място след София с 22 оферти. Това разяснява заместник-кметът Павел Попов, който е началник на Звеното по асортимент. Две от предложенията са отпаднали още на първия стадий за допустимост.

20-те приоритизирани идейни плана са в региона на енергийната успеваемост, пътната, просветителната и културната инфраструктура и опазването на здравето. Два от тях попадат в главния лист и получават максимален брой точки съгласно критериите на програмата. Това са интегрирани оферти, които включват повече обекти и зони за влияние, а реализацията им би повлияла върху максимален брой хора.

Те бяха гласувани от Комисията за асортимент на плановите хрумвания и ще бъдат отнесени до Комисията за наблюдаване към ръководещия орган, която би трябвало да се произнесе до края на годината.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР