Комисията за надзор към камарата на представителите на САЩ проучва

...
Комисията за надзор към камарата на представителите на САЩ проучва
Коментари Харесай

Американският конгрес проучва за нарушения при сключването на „урановата сделка “


Комисията за контрол към камарата на представителите на Съединени американски щати изследва за вероятни нарушавания при подписване на „ урановата договорка “ с Русия, заяви членът на комисията Рон Де Сантис.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи по-рано, че фамилията на Джон Подеста – началникът на щаба на предизборната акция на Хилари Клинтън е лобирало за договорка с следената от „ Росатом “ компания Uranium One. По данни на медиите, при сключването й през 2013 година е имало корупционни закононарушения, които предходната администрация на Съединени американски щати е отказала да проверява.

„ Аз се срещнах с скришен осведомител, който е помагал на ФБР да разкрие тази корупционна скица. В интерес на обществото е този човек да опише това на конгреса “, съобщи Де Сантис в изявление през телевизия Fox News, представен от atomic-energy. Той означи също по този начин, че информатора, който е подписал с администрацията на експрезидента Барак Обама контракт за неразпространение на информацията е бил застрашен с „ наказателни ограничения “, когато се е опитал да „ се изкаже “ през 2016.

Телевизията отбелязва, че през предходната седмица свое следствие е почнала и юридическата комисия към сената на Съединени американски щати.
Клинтън към този момент бе упрекната в това, че може би е била под въздействие на Русия поради парите, получени в нейния фонд от създателя на Uranium One Франк Джустра. Джусра е дарил на някогашния президент на Съединени американски щати Бил Клинтън над 31 млн. $, откакто е посетил дружно с него Казахстан и е спечелил там конкурс за разработка на находище с уран.

Освен това през 2008-2010 година Uranium One е дарила на Клинтън общо 8,65 млн. $. През 2010 година Бил Клинтън е получил от анонимна „ съветска капиталова банка “ 500 хиляди $ за показване в Москва. По данни на медии, банката е обслужвала договорката за покупката на Uranium One от „ Росатом “ през 2013 година Журналистите от редица американски издания са създали извод, че във фонда на семейство Клинтън биха могли да попаднат пари от съветската страна, изплатени на създателя на Uranium One.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР