Комисията за контрол над службите в НС се събира извънредно

...
Комисията за контрол над службите в НС се събира извънредно
Коментари Харесай

Комисията за контрол над службите в НС се събира извънредно в понеделник


Комисията за надзор над службите в Народно събрание се събира изключително в понеделник. Председателят на парламентарната комисия за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия, Бойко Рашков възнамерява
съвещание на комисията.
„ Мисля, че можем в понеделник да проведем съвещание на комисията. На съвещанието депутатите ще се срещнат с отчета на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС), който е изпратен до Централната изборна комисия, както и с всички материали, които би трябвало да има към отчета, изясни Рашков пред публицисти.
Той добави, че желае да бъде изслушан
и ръководителят на ДАНС Пламен Тончев.

Докладът на организацията да бъде оповестен, приканиха по-рано през днешния ден от политическа партия ГЕРБ и съпредседателя на парламентарната група на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП – ДБ) Атанас Атанасов.
„ Няма да демонстрирам отчета на ДАНС,
няма да популяризирам една операция “, каза на брифинг министър председателят Николай Денков и уточни, че Министерският съвет ще гласоподава оставката на зам.-председателя на ДАНС Деньо Денев.

„ Докладът на ДАНС няма атрибути на отбрана по Закона за класифицирана информация, което навежда на мисълта, че задачата е била този отчет да бъде публикуван оптимално бързо “, добави Денков.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР