Комисията за Финансов Надзор одобри Проспекта за вторично публично предлагане

...
Комисията за Финансов Надзор одобри Проспекта за вторично публично предлагане
Коментари Харесай

Сирма Груп пуска почти 40 млн. нови акции


Комисията за Финансов Надзор утвърди Проспекта за вторично обществено предложение на Сирма Груп Холдинг АД. Негов предмет са са 39 573 679 броя нови, елементарни безналични акции с право на глас и с единична номинална стойност от 1 лев.

Публичното предложение ще бъде сполучливо в случай че бъдат записани и платени най-малко 19 786 839 акции с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 1 лев всяка. Търгуваните акциите са от един клас: елементарни, поименни, безналични, свободно – прехвърляеми, дават идентични права на акционерите, а точно право на глас, право на дял и на ликвидационен дял, пропорционално с номиналната стойност.

 Сирма Груп пуска съвсем 40 млн. нови акции

Според данните в Проспекта сега на пазара се търгуват над 59 млн. акции на сдружението. С новата емисия техният брой би трябвало да доближи съвсем 99 млн.

„ Сирма Груп Холдинг “ АД е холдингова компания с над 25 годишна история и е една от най-големите софтуерни групи в Югоизточна Европа. В групата работят над 300 софтуерни експерти. Компанията има експертиза и дълготрайни клиенти в сфери като: семантични технологии, изкуствен интелект, ERP (Enterprise Resource Planning), BI (Business Intelligence), финансови, банкови и разплащателни услуги, електронно държавно управление.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР