Комисията за финансов надзор (КФН) е проспала срива на застрахователната

...
Комисията за финансов надзор (КФН) е проспала срива на застрахователната
Коментари Харесай

КФН проспала срива на Олимпик

Комисията за финансов контрол (КФН) е проспала срутва на застрахователната компания " Олимпик " от Кипър, вследствие на който към 250 000 автомобила в България остават без " Гражданска отговорност " и Каско. КФН носи и политическата отговорност, че е позволила това.
Около това мнение се сплотиха ръководителят на Асоциацията на потърпевшите при произшествия Владимир Тодоров и Борислав Богоев , някогашен заместник-председател на КФН, които разясниха случая по БНР. Припомняме, че по-рано тази година стана ясно, че ръководителят на комисията Карина Караиванова получава главно месечно заплащане в размер на 13 146 лв..
Премиерът Бойко Борисов към този момент разпореди на вицепремиера Томислав Дончев , на финансовия министър Владислав Горанов и на КФН да проучат обстановката с банкрутиралия кипърски осигурител.
Според Владимир Тодоров би трябвало да бъде питана КФН какъв брой пъти се е обръщала към регулатора в Кипър.
" И изобщо обърнал ли се е към кипърския регулатор да каже: Колеги, вашият осигурител тук не заплаща, бави, има незадоволително запаси и така нататък Така че има способи за влияние. "
По думите на Борислав Богоев, " не нещо, а всичко " е било проспано от регулатора в проблема с " Олимпик ":
" И в случай че регулаторът беше излязъл и беше споделил: Внимавайте с тази компания! Ама това било интервенция. Няма такова нещо. Сега, какво вършим ние? Тичаме след събитията. Нали ролята на този регулатор е преди този момент да вземе своите ограничения и решения. Къде отидоха тези 60 миилона на година от застраховките на българските жители. Това е приключване на народен капитал. Кражба на народен капитал. Защото тези пари, не са пари на застрахователя. Това са пари на застрахованите лица и те са детайл на националното благосъстояние ".
По време на работата си в КФН, Богоев е изпратил инспекция в българския клон на " Олимпик " дружно с ДАНС.
" Влязохме на инспекция, с цел да им покажем, че тук не могат да си разиграват коня. Написах на техния регулатор: " Вие, в случай че желаете, идвайте с нас на инспекция, само че аз влизам ". И дохвърчаха със идващия аероплан ".
КФН има задоволително пълномощия, включително и да забрани продажба на застраховки.
Тодоров посочи, че някои от компенсациите по тази застраховка са нужни незабавно поради спешността от лекуване на потърпевши от произшествия, само че от банкрутирала компания застраховки надали ще се получат.
Както се разбра, седемте общински ДКЦ-та и болница " Св. Мина “ в Пловдив са били застраховани във банкрутиралата " Олимпик ", заяви зам.-кметът по опазване на здравето Розалин Петков. Представител на " Олимпик " за Пловдив и Южна България е зам.- ръководителят на Общинския съвет Пепа Деведжиева от Реформаторския блок.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР