Комисията за финансов надзор (КФН) да се самофинансира от такси,

...
Комисията за финансов надзор (КФН) да се самофинансира от такси,
Коментари Харесай

Иде голямото лапане! Комисията за финансов надзор удря с огромни такси нашите пенсии и застраховки

Комисията за финансов контрол (КФН) да се самофинансира от такси, а не от бюджета, както до момента, реши Народното събрание с признатите промени в Закона за КФН на първо четене. Те ще набъбнат в пъти, което е еднакво на геноцид върху поднадзорните пенсионни фондове, застрахователни и капиталови сдружения. По-големите частни пенсионни фондове ще заплащат годишно над 1.5 млн. лева, с цел да ги надзирават. По-малките от тях евентуално ще банкрутират.

За измененията, импортирани от Министерски съвет, гласоподаваха 100 народни представители. Предложените промени са ориентирани към обезпечаване на нужния на Комисията за финансов контрол бюджет посредством финансирането й от такси, които се събират при реализиране на законоустановените й пълномощия, което ще обезпечи нужните условия за естественото действие на комисията като регулаторен и контролен орган на небанковия финансов бранш.

По време на дебатите Румен Гечев от Българска социалистическа партия запита дали законопроектът води до възстановяване на регулативните функционалности на съответния орган. Според него хората, които са заети в КФН, би трябвало да имат висше юридическо или икономическо обучение. „ Имаме искания и към степента на образованието, като образованието би трябвало да бъде магистър. Не сме съгласни, че в КФН би трябвало да има хора, които са приключили други специалности “, сподели още Гечев.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР