Комисията за финансов надзор е предоставила данни на Прокуратурата от

...
Комисията за финансов надзор е предоставила данни на Прокуратурата от
Коментари Харесай

КФН даде на Прокуратурата данни, свързани с Исторически парк АД - Варна

Комисията за финансов контрол е предоставила данни на Прокуратурата от инспекцията на "Исторически парк " АД - Варна, се споделя в известие от КФН.

Според КФН има възможност на лицата, придобили от акциите на сдружението, да се дава заблуждаваща информация, че заплатената от тях стойност за акциите постъпва в сдружението за реализация на самия план "Исторически парк ", а не по сметка на акционерите-прехвърлители.

"За определяне или отменяне на това съмнение, с мое решение, резултатите от инспекцията на всички обстоятелства и условия, свързани с правните отношения, зараждащи сред сдружението и неговите акционери, са изпратени за запознаване и преценка за следващи дейности от страна на Прокуратурата ", споделя ръководителят на КФН Бойко Атанасов.
КФН е инициирала инспекция на "Исторически парк " АД откакто е проучва обществено оповестената информация за плана, налична в интернет пространството, електронни медии и обществени мрежи, както и в Търговския указател.

Проверката на КФН е открила също, че прехвърлянето на наличните акции на "Исторически парк " се реализира сред частноправни субекти. Респективно, правните отношения, които пораждат сред тях също имат частноправен темперамент. От КФН декларират, че нямат пълномощия във връзка с тях, защото пълномощията на КФН са само при обществено предложение на безналични скъпи бумаги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР