Комисията за енергийно водно регулиране (КЕВР) е получила заявление от

...
Комисията за енергийно водно регулиране (КЕВР) е получила заявление от
Коментари Харесай

„Топлофикация-Габрово“ спира да работи

Комисията за енергийно водно контролиране (КЕВР) е получила заявление от „ Топлофикация-Габрово “ ЕАД за преустановяване на издадените от регулатора лицензии за активността „ произвеждане на електрическа и топлинна сила “ и за активността „ транспорт на топлинна сила “.

Като претекстове за преустановяване на лицензиите е посочена техническата неспособност на сдружението да извършва лицензионната активност. Решението за преустановяване на лицензиите е взето на извършено съвещание на Съвета на шефовете на „ Топлофикация-Габрово “ ЕАД, извършено на 2.08.2023 година

Новината за подаденото искане идва единствено ден, откакто финансовият министър Асен Василев разгласи, че бюджетът ще финансира сметките на жителите на габрово, на които ще им се наложи да се отопляват на ток тази зима. Данъкоплатците от цялата страна ще платят разликата сред размера на сметките на топлофикацията и фактурите от платения ток. На брифинга във вторник обаче не стана ясно по какъв начин тъкмо ще се пресмята тази разлика. Стана ясно обаче, че бюджетът ще би трябвало да заплати към 1.3 млн. лева, като парите ще дойдат от „ буфери “, а съгласно Асен Василев този буфер са парите за бедствия и повреди.

Сега от КЕВР показват, че заявката за преустановяване на лиценза „ не е съображение за прекъсване на инспекцията на КЕВР в „ Топлофикация - Габрово “. В хода ѝ би трябвало да бъдат открити обстоятелствата и събитията, които съгласно сдружението, не му разрешават да продължи да топлоснабдява клиентите си.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР