Комисията за енергийно и водно регулиране в пълен състав проведе

...
Комисията за енергийно и водно регулиране в пълен състав проведе
Коментари Харесай

КЕВР излъчи днес заседанията си онлайн

Комисията за енергийно и водно контролиране в цялостен състав организира четири открити съвещания за разглеждане на отчети на работните групи във връзка със подадени заявки на търговски сдружения за издаване, продължение и преустановяване на лицензии за активността „ търговия с електрическа сила ". Обсъдени бяха заявки за издаване на лицензии за период от 10 години, подадени от „ ЕМ ЕН АР ДЖИ Лимитид " и „ Айен Енергия " Д.О.О, заявление за продължение с 10 години на периода на лицензията, подадено от „ Енерджи Инвест Юръп " АД, както и заявление от „ Техномашимпекс " ЕООД - за преустановяване на издадената на сдружението лицензия. В сходство с условията за бистрота на институциите, отчетите бяха авансово оповестени на интернет страницата на Комисията. В съвещанието участваха представители на управленията на три от дружествата-заявители, а „ Техномашимпекс " ЕООД не изпрати собствен представител, макар отправената публична покана за присъединяване.
Поради влошената епидемиологична конюнктура в страната и в осъществяване на рекомендациите на Националния действен щаб за короновируса, откритите съвещания в Комисията бяха извършени при засилени противоепидемични ограничения в постройката на регулатора. На тях участваха единствено представители на дружествата-заявители, което е наложително според условията на нормативната уредба. С цел попречване на възможни здравни опасности краткотрайно беше стеснен достъпът в постройката на КЕВР на други заинтригувани лица. За тяхното информиране по отношение на хода на днешните открити съвещания Комисията обезпечи онлайн лъчение посредством своята интернет страница, което беше авансово оповестено в общественото пространство.
След осъществен стопански, механически и юридически разбор, в отчетите на работните групи се показва, че сдруженията „ ЕМ ЕН АР ДЖИ Лимитид ", „ Айен Енергия " Д.О.О и Енерджи Инвест Юръп " АД имат нужните механически благоприятни условия, материални и човешки запаси и се предлага техните претенции да бъдат задоволени. Дружествата са показали и планове на Правила за работа с клиенти, които са наложително изискване за лицензиите според член 38в, алинея 1 от Закона за енергетиката. С Правилата се уреждат реда и периодите за приемане, разглеждане и отговор на подадените тъжби, сигнали и оферти, формата на данните за потреблението и процедурата, по която доставчиците и потребителите на енергийни услуги получават достъп до тях.
Представителите на присъстващите три дружества-заявители обявиха, че одобряват напълно изводите в отчетите на работните групи.
Окончателни решения по заявките на четирите сдружения КЕВР ще вземе на съвещанието си на 19.03.2020 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР