Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на природния

...
Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на природния
Коментари Харесай

КЕВР утвърди цената на природния газ за декември, поскъпва с 19% спрямо ноември

Комисията за енергийно и водно контролиране утвърди цена на природния газ за м.декември в размер на 146,09 лева./MWh, без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност. На тази цена „ Булгаргаз “ ЕАД ще продава природен газ на крайните доставчици и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила. Поскъпването по отношение на цената за ноември е с 19%.

Комисията утвърди цената след осъществен разбор на импортираните през днешния ден от „ Булгаргаз “ ЕАД настоящи данни и документи, в които са посочени цените на обособените снабдители и размера на техните количества в общия микс. Регулаторът откри, че общото планирано количество за вътрешния пазар е обезпечено от няколко разнообразни източника за доставка.

В ценовия микс е включено цялото контрактувано количество азерски природен газ, доставян по интерконектора „ България - Гърция “ /IGB/, според настоящия дълготраен контракт с Азербайджан. Тези количества покриват към една 27% от потреблението на страната и имат основно значение за реализиране на удобни цени на синьото гориво.

След образуване на тръжни процедури „ Булгаргаз “ е сключил и два контракта за доставка на полутечен природен газ /ВПГ/ с търговци на природен газ от района.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР