Комисията за енергийно и водно регулиране ще приеме новите цени

...
Комисията за енергийно и водно регулиране ще приеме новите цени
Коментари Харесай

Важна новина за всички българи! Ето от кога влизат в сила новите цени на тока

Комисията за енергийно и водно контролиране ще одобри новите цени на тока на изключително съвещание на 1 юли, оповестява Българска национална телевизия.
Заради новите условия на закона, цените щв влизат в действие от датата на приемането им, предава Бнт. Въпреки, че бяха извършени две публични разисквания, към момента не е ясно тъкмо с какъв брой ще нарастне електрическата енергия за бита след нарастването на природния газ с близо 11%. Възражения против цените са внесли както доставчиците на ток, по този начин и неправителствени организации.
Цените на тока от юли ще се усилят приблизително с 2%, демонстрират предварителните планове на комисията за енергийно и водно контролиране. Това обаче няма да покрие всички разноски на електропреносните сдружения и те ще би трябвало да избират какви икономии да вкарват, предизвести доставчикът на ток в Западна България.
Недостигът на средства, който показват от компанията за тази година, е 80 млн. лв.. Друг проблем е неналичието на предвидимост на пазара, както за битовите консуматори, по този начин и за самите енерийни сдружения.

Експерти алармираха и за различен проблем на пазара на ток, който ще се появи докрая на годината. Европейската комисия би трябвало да одобри нови регламенти, които ще вкарат задължението за въвеждане на умни мрежи и увеличение на възобновимите енергийни източници. Това би нараснало сметките за ток неведнъж при положение, че България не вземе предварителни ограничения.
В момента в България няма умни мрежи, които демонстрират потреблението на ток в действително време. За въвеждането им ще са нужни най-малко един милиард лв., с които към този момент секторът не разполага.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР