Комисията за енергийно и водно регулиране ще обяви с колко

...
Комисията за енергийно и водно регулиране ще обяви с колко
Коментари Харесай

КЕВР обявява колко поевтинява топлоенергията със задна дата

Комисията за енергийно и водно контролиране ще разгласи с какъв брой поевтинява топлоенергията със задна дата за интервала от август предходната до март тази година.

Преизчисляването се постанова поради по-ниските цени на природния газ, които бяха контрактувани сред „ Бургаргаз “ и съветския й снабдител „ Газпром износ “. Регулаторът към този момент дефинира по-ниски цени на синьото гориво за миналия интервал.

След като газовата ни компания върне парите на топлофикациите, те от своя страна би трябвало да изчислят сумите, които да възстановят на своите клиенти. Това сподели преди към седмица ръководителят на енергийния регулатор Иван Иванов:

„ Сроковете са такива, че в действителност при правенето на изравнителните сметки ще бъде допустимо в тях да бъде регистрирано приспадането със сумите, които се дължат от съответното топлофикационно сдружение. Ако в рамите на самата изравнителна сметка е невероятно заради това, че там е прекомерно дребна сумата за възобновяване, топлофикационно сдружение е задължено от идната сметка да почисти дефинитивно дължимата към крайните консуматори сума “.

„ Топлофикация София “ е получила от " Булгаргаз " план на съглашение, което съдържа изчислените суми за възобновяване по договорите за доставка на природен газ за интервала от 5 август 2019 година до 31 март 2020 година, оповестиха от пресцентъра на столичното топлофикационно сдружение.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР