Комисията за енергийно и водно регулиране публикува на интернет страницата

...
Комисията за енергийно и водно регулиране публикува на интернет страницата
Коментари Харесай

Енергийните компании искат увеличение на тока от 1 юли

Комисията за енергийно и водно контролиране разгласява на интернет страницата си препоръчаните цени на сдруженията в бранш „ Енергетика " за интервала 01 юли 2020 - 30.06.2021.

От таблицата се вижда, че от производителите на електрическа сила 3% повишаване желае „ АЕЦ Козлодуй, а с близо 40% по-висока цена е поискано за тока, създаден от ВЕЦ-ове на Националната електрическа компания.

Електроенергийният систематичен оператор желае с близо 30% да са по-високи таксите за достъп и транспорт.

В края на март трите електроразпределителни сдружения ЕВН, ЧЕЗ и Енерго Про също направиха своите оферти.

По отношение на цените за силата (без включени мрежови цени) „ EVN България Електроснабдяване " планува дневната и нощна цени за битовите клиенти на контролиран пазар в Югоизточна България от 1 юли 2020 година да са както следва: дневна цена - 0,13334 лева./кВтч. (без ДДС), нощна цена - 0,05331 лева./кВтч. (без ДДС).

Според ЧЕЗ за битовите клиенти на контролиран пазар в Западна България: за дневната цена - 0,19152 лева./кВтч. (без ДДС) и за нощната цена - 0,15037 лева./кВтч. (без ДДС).

Oт Енерго Про оповестиха, че импортираните от тях оферти ще доведат до повишаване на междинната последна цена за битовите и стопанските консуматори с 0,26%.

От енергийния регулатор обясниха, че настояванията ще бъдат прегледани през юни

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР