Комисията за енергийно и водно регулиране предлага парното да поскъпне

...
Комисията за енергийно и водно регулиране предлага парното да поскъпне
Коментари Харесай

През октомври: Столичани ще плащат най-скъпо за парно

Комисията за енергийно и водно контролиране предлага парното да нарастне с сред 2% и 10% от октомври.
Снимка: btvnovinite.bg

Това ще е второто съществено повишение на цената на топлоенергията, първото беше през юли. След двете поредни поскъпвания, в София парното ще коства с 16% повече, по отношение на предходната зима.

Снимка: btvnovinite.bg

В Пловдив нарастването ще бъде с до 10%. В Плевен и Бургас повишаването ще надвиши 20%. За Варна скокът е със 7%.

От управлението на енергийния регулатор обявиха, че повишаването на парното не може да бъде избегнато поради нарастването на природния газ.
Снимка: btvnovinite.bg

Октомврийското повишаване на парното ще е най-рязко за Пловдив. Там през юли обаче скокът беше най-малък.

През предходната зима в пловдивската детска градина „ Кремена” са плащали по 2 000 лева за парно на месец. Новият отоплителен сезон ще им коства с 200 лева повече. Детското заведение се посещава от 330 деца и до момента не им се е налагало да вършат икономии.

„ Тъй като ние сме санирана постройка, дори можем да си позволим да стопираме по два радиатора в група, тъй като става доста топло. Отвсякъде сме опаковани, дограмата ни е нова, можем да си позволим да вършим икономии, само че не за сметка на отоплението на децата”, съобщи директорката на ОДЗ „ Кремена” Борислава Вичева.
Снимка: btvnovinite.bg

Макар и с минимум повишаване, варненци също са недоволни. През юли нарастването в морската столица беше 5%, а в този момент 2%.

Най-скъпо остава парното в София. Планове за повишаване на тока няма. Окончателното решение за новите цени ще се вземе до края на месеца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР