Комисията за енергийно и водно регулиране окончателно реши цената на

...
Комисията за енергийно и водно регулиране окончателно реши цената на
Коментари Харесай

Скок в цената на газа през ноември! КЕВР утвърди с 36% по-скъпо синьото гориво

Комисията за енергийно и водно контролиране дефинитивно реши цената на природния газ за ноември да се увеличи с 36 % и да се продава за 82,12 лв. за мегаватчас, без такси и данъци.

В поръчката си до Комисията за енергийно и водно контролиране от " Булгаргаз " показват, че са обезпечили за вътрешния пазар количество от четири разнообразни източника за доставка.

В ценовия микс за ноември е включено цялото контрактувано количество азерски природен газ, доставен по интерконектора България - Гърция по дълготрайния контракт с Азербайджан, нещо, което покрива над 1/3 от предстоящото ползване за месеца.

Освен това след извършени търгове " Булгаргаз " е сключил за този месец три контракта за доставка на полутечен природен газ с търговци от района.

От енергийния регулатор показват още, че главните фактори за повишаването с 36 на 100 са забележителният растеж на ценообразуващия показател на Нидерландската борса за месец ноември, увеличените количества за доставка за идния отоплителен сезон и отрицателното въздействие на военните спорове в Украйна и Близкия изток върху пазарните цени на синьото гориво.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР