Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще реши на

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще реши на
Коментари Харесай

КЕВР определя цената на газа за юли

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) ще реши на закрито съвещание през днешния ден каква да бъде цената на природния газ за месеца, по която " Булгаргаз " да продава природен газ на крайните доставчици и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила.

Очаква се към 8% по-ниска цена на природния газ за юли по отношение на тази от юни, сподели изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Деница Златева  Деница Златева Деница Златева е длъжностен заместител министър-председател по подготовката на българското по време на откритото съвещание за разискване на отчета на публичния снабдител, което се организира на 28 юни.

КЕВР утвърди цена на природния газ за предишния месец от 65,82 лв. за мегаватчас, без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност, до момента в който изпълнителният шеф на " Булгаргаз " сподели по време на откритото съвещание, че в случай че тогава трябваше да се подаде заявление за цена на природния газ, тя щеше да бъде в порядъка на 60,50 лв. за мегаватчас.

Тя разясни, че окончателното заявление за цената на природния газ за юли " Булгаргаз " ще подаде през днешния ден до 9:30 часа.

Окончателно решение каква да бъде цената на природния газ за идващия месец регулаторът ще вземе на закрито съвещание през днешния ден от 15:00 часа, осведоми тогава ръководителят на Комисията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР