Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще реши на

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще реши на
Коментари Харесай

КЕВР ще реши днес дали природният газ да поевтинее с над 10%

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) ще реши на закрито съвещание през днешния ден от 15:30 часа каква ще е цената на природния газ за месеца.

" Очакваме цената на природния газ от първи март да падне с над 10 % и да бъде под 110 лв. за мегаватчас ", сподели пред публицисти ръководителят на КЕВР Иван Иванов след откритото съвещание на КЕВР по тематиката, което се организира на 23 февруари.

Българска телеграфна агенция напомня, че Комисията за енергийно и водно контролиране утвърди цена на природния газ за февруари от 124,34 лв. за мегаватчас, без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност.

В отчета на " Булгаргаз " от 8 февруари до КЕВР е записано, че публичният снабдител предлага за одобряване цена на природния газ за март от 119,33 лв. за мегаватчас (MWh) - без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност. След това обаче ръководителят на КЕВР Иван Иванов сподели пред публицисти на кръгла маса, отдадена на развиването на електроенергийните мрежи, че с помощта на изчисленията, които регулаторът е направил до момента, цената от 119,33 лева./MWh към този момент е понижена до 118,63 лв. заради някои пропуски, които комисията е отчела.

Освен това Иванов разяснява, че следейки цените на нидерландската борса ТиТиЕф (TTF) чака към 1 март цената на природния газ да намалее с още към 10 лв., което значи тя да е под 110 лв. за мегаватчас.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР