Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предвижда увеличение на

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предвижда увеличение на
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 27 май


Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) планува нарастване на цените на тока парното, оповестиха от комисията. При електрическата сила предлагането е цената за битовите консуматори да се усили с 3,3% от 1 юли. При парното КЕВР желае нарастване на цената с 39,26%.

Няма да разясняваме хибридна информация. Това обявиха от Министерството на защитата за NOVA, по отношение на информация, че Украйна е получила бойни самолети, а подозренията са, че са от България.

По-рано полският уебсайт defence24.pl заяви, че Украйна е получила 14 бойни самолети Су – 25, които са пристигнали от " един от източните сътрудници ". Сайтът се базира на украинската NEXTA. Машините са били превозени в насипно положение по суша.

ИТ експертите в частните компании са най-високо платени в България. През 2021 година те са получили приблизително по 46 140 лева (или 3845 лева на месец), демонстрират данните на Националния статистически институт. В публичния бранш заплащането обаче е много по-ниско и ИТ експертите взимат по-малко от миньорите. У нас най-добре заплащат в IT бранша, на Запад – в Енергетиката

Въпреки пандемията още през 2020 година годишните хонорари на програмистите в частния бранш минаха 40 000 лв.. През 2021 година работещите в този бранш са изкарали приблизително с над 6000 лева повече, което е растеж от 15,3%. Програмистите получават над 40 000 лв. годишно.

Правителството е приело Плана за въвеждане на еврото в България. Това разгласи вицепремиерът и финансов министър Асен Василев след съвещанието на Министерския съвет.

Става въпрос за оперативния проект, който дава ясни периоди и задания към банките, платежните и държавните институции по какъв начин тъкмо да се вкара еврото и по какъв начин ще стане превалутирането и обръщането на депозити и заеми.

Двама депутати от Законодателното заседание на Приморския край от Комунистическата партия на Руската федерация (КПРФ) по време на съвещание се опълчиха на войната. След това те бяха лишени от гласа си, а от партията дадоха обещание да приложат към тях " най-строги ограничения ". Това не са първите членове на КПРФ, които не са съгласни с формалната линия на поддръжка на партията за нашествието в Украйна, осведоми Руската работа на Би Би Си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР