Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ е наложила две

...
Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ е наложила две
Коментари Харесай

КЕВР е глобила два пъти с по 3 млн. лева EVN България заради повторни нарушения

Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ е наложила две наказания от по 3 млн. лв. всяка на " Електроразпределение Юг ", което част от сдруженията от групата " EVN България Електроснабдяване ", тъй като нарушаванията са осъществени наново. Това изясни ръководителят на КЕВР Иван Иванов, който свика изключителна конференция в постройката на регулатора. Вчера КЕВР наложи две санкции от по 3 млн. лв. на " Електроразпределение Юг ", тъй като при промяна на два електромера е липсвал наложителният втори автограф на очевидец в протокола.


Иван Иванов разясни, че двете наказателни постановления са в размер, който е императивно /задължително/ натрапен в Закона за енергетиката - член 206 алинея 3, който касае случаите, когато има наново нарушаване. Той посочи, че в самата аления не се прави разграничаване за значимостта на нарушаването, а е указано, че при наново нарушаване глобата е 3 млн. лв..

" Комисията, спазвайки закона, след открито и документно потвърдено нарушаване, извършва наредбите. Ако Комисията не го беше сторила, това значи, че прикрива осъществено нарушаване ", добави Иван Иванов.

Председателят на КЕВР оповести, че в последните 3 години - от 2014 година до момента, за липса на втори автограф при промяна на електромери на сдружения на EVN България са издадени 242 наказателни постановления, касаещи в началото нарушаване. Именно за 2 от тези 242 случая е открито наново нарушаване и по тази причина е наложена глоба от по 3 млн. лв., уточни Иванов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР