Комисията за енергийно и водно регулиране иска да придобие имот,

...
Комисията за енергийно и водно регулиране иска да придобие имот,
Коментари Харесай

Боршош с отворено писмо към Петков в подкрепа на Младежкия театър Николай Бинев

Комисията за енергийно и водно контролиране желае да придобие парцел, който е част от постройката на Младежки спектакъл. Това е и повода актьорите и управлението на театъра да излезе на митинг в понеделник. Заместник-кметът по просвета на град София - Мирослав Боршош, написа отворено писмо към премиера Кирил Петков в поддръжка на Младежки спектакъл " Николай Бинев “. Писмото беше оповестено във Facebook. Публикуваме го без редакторска интервенция:

" Уважаеми господин Петков,

Както сподели поетът Иван Ланджев по случай 24 май: " Езикът умее да отсява – изключително когато има за асистент времето. Затова нормално, без да се замисляме, споделяме " по времето на Яворов “ и не се сещаме за министрите по това време “.

Нека не позволяваме съвремието ни да се запомни със заличаването на местата, където хората на изкуството могат да работят и да творят!

С отнемането на част от пространството на Младежки спектакъл " Николай Бинев “, Вие в действителност ще отнемете част от културното пространство на София и от смисъла на театъра в България, а това е неприемливо. Традициите и ролята на този спектакъл заслужават Вашата поддръжка, а не той да бъде ограбван от служители.

Призовавам Ви неотложно да прекратите похищението.

В очакване на Вашето решение,

Мирослав Боршош

Заместник-кмет по просвета на град София ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР