Комисията в американския Конгрес, която разследва щурма срещу Капитолия от

...
Комисията в американския Конгрес, която разследва щурма срещу Капитолия от
Коментари Харесай

Комисията, разследваща нападението срещу Капитолия, изпрати призовка на Тръмп

Комисията в американския Конгрес, която проверява щурма против Капитолия от 6-и януари 2021 година, изпрати призовка на експрезидента Доналд Тръмп да се яви на 14-ти ноември, с цел да даде показания, като до 4 ноември би трябвало да съобщи изисканите от него документи, заяви БНР с позоваване на Би Би Си.

Ако Тръмп откаже да се яви ще има законови последици. Пред свои сътрудници някогашният президент е дал индикации, че е подготвен да даде показания, само че единствено в случай че са предавани онлайн.

По-рано през днешния ден Стив Банън - някогашният консултант на Тръмп, беше наказан на четири месеца затвор, откакто отхвърли да сътрудничи на комисията в Конгреса. Банън е наказан да заплати и санкция на стойност 6 500 $.

Той беше приет за отговорен през юли по две обвинявания за непокорство на Конгреса, откакто отхвърли да даде показания и да съобщи изисканите от него документи. Прокурорите упорстваха за присъда от 6 месеца затвор и 200 хиляди $ санкция. Банън беше основен пълководец в ранните стадии на президентския мандат на Доналд Тръмп, твърди се, че е бил и всекидневен консултант на някогашния президент по време на щурма на Капитолия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР