Комисията, разследваща инцидента с бедстващия ферибот в Южния Тихи океан,

...
Комисията, разследваща инцидента с бедстващия ферибот в Южния Тихи океан,
Коментари Харесай

Ужасяващи разкрития за ферибота, на който умряха 95 души! Жена раждала на борда, а екипажът…

Комисията, проверяваща случая с бедстващия ферибот в Южния Тихи океан, при който починаха 95 души, направи ужасяващи разкрития. Бяха разкрити голям брой проблеми, довели до потъването на кораба „ Бутираои “, оповестява Си Ен Ен.

Миналия януари 102 души се качиха на ферибот от далечен остров в Тихия океан. Само 7 от тях оцеляха.



Комисията, основана от държавното управление на Кирибати предходната година, откри, че множеството, в случай че не и всички от 95-те жертви, са умряли от апетит, обезводняване и хипотермия. Една жена е умряла до момента в който е раждала по време на бедствието.

Става ясно още, че дейностите на екипажа са тези, които доведели до най-голямата морска злополука в историята на Кирибати. Членовете му, обаче, не са предизвикали гибелта на хората съзнателно.

На 18 януари 2018 година 89 пасажери и 13 души екипаж се качили на „ Бутираои “ от остров Ноноути. Тя трябвало да дойдат в Бетио, който се намира на 288 км. Пътуването трябвало да отнеме два дни.

Когато моторната лодка навлязла в намерено море, била посрещната от високи 2,5 метра талази. След 30 минути главната мачта почнала да пада, а след два часа елементи от лодката пропаднали във вътрешността.

Фериботът се „ счупил “ и потопен. Той имал избавителни салове за 25 души и още две алуминиеви лодки. Единият от саловете бил продънен от отломка от кораба, а дъното на втория пропаднало. Останали единствено надуваемите страни, за които се държали хората.



След като се носела три дни, една от алуминиевите лодки се обърнала и потънала. На другата лодка съвсем нямало храна и вода, а оживелите ставали все по-малко.

Спасителната интервенция почнала едвам 8 дни след потеглянето на ферибота.

Още преди да потегли фериботът бил развален, тъй като два пъти се е удряло в морското дъно. Освен това поддръжката му била слаба и постоянно бил претоварван.

Когато нещастието се случила, капитанът бил изцяло несъответстващ. Той седял на преобърналия се корпус на кораба и бил като неподвижен. Той не изпратил и сигнал за помощ.



Освен тежките механически проблеми, се оказало, че екипажът пиел по време на работа. Така всеки пийнал чиновник „ получавал възприятие за великолепие и считал, че има право самичък да взема решения “, се показва в отчета.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР