Комисията по външните работи в американския Сенат прие пакет от

...
Комисията по външните работи в американския Сенат прие пакет от
Коментари Харесай

Сенатска комисия прие нови санкции срещу Русия, включително за „Турски поток“

Комисията по външните работи в американския Сенат одобри пакет от законопроекти, налагащи по-строги наказания против Русия, съобщи радио " Свободна Европа ".

Става дума за наказания против пазара на държавни облигации строителството на тръбопроводи и евентуалното квалифициране на Русия като държава-спонсор на тероризма поради поддръжката на Москва за въоръжените сепаратисти в Източна Украйна.

Предстои законовите текстове да бъдат прегледани от цялостния състав на Сената, където в тях може да бъдат направени промени. Не се чака това да стане преди Нова година.

Законопроектът, с който се постановат наказания против строителството на съветски тръбопроводи - в това число плана " Турски поток ", визира лицата, които финансират построяването на такива тръбопроводи за експорт на енергийни запаси. Ограниченията ще обзет тези, които влагат в сходни планове или продават материали и технологии на съветското държавно управление, с което подкрепят строителството.

Друг основен документ е законопроектът, задължаващ държавния секретар да вземе решение дали Русия да бъде оповестена за спонсор на тероризма. 3асега в листата на тези страни са включени Иран, Северна Корея, Сирия и Судан. Санкции допускат ембарго върху продажбата на оръжия и лимитират работата на банките с сътрудници от други страни.

Комисията утвърди и законопроект, въвеждащ наказания против съветски физически и юридически лица за поддръжка на сирийското държавно управление. Според текста, в черния лист ще влизат съветските жители, които " съзнателно правят износ, предават или по различен метод оказват на Сирия забележителна материална и софтуерна помощ, която значително покачва способността на сирийското държавно управление да придобива въоръжения или да получава обвързвана с тях информация ". Същото важи и за съветските компании.

Законопроектите ще влязат в действие, откакто бъдат утвърдени от двете камари на Конгреса и бъдат подписани президента Доналд Тръмп, който има право на несъгласие.

Към момента са въведени редица наказания против съветски компании и юридически лица поради анексирането на Крим, войната в Източна Украйна, съветската интервенция в американските избори, отравянето на Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР